Teletović se upisao u historiju

Teletović se upisao u historiju

Utakmicom između SAD-a i Turske nije samo okončano Svjetsko prvenstvo, nego i jedan period koji se više nikada neće vratiti. Naime, to je bila zadnja utakmica na kojoj se trica šutirala sa 6.25.

Od naredne sezone će se u svim takmičenjima pod ingerencijom FIBA-a trica računati kao u NBA ligi iza udaljenosti 6.75. Treba istaći da u NBA ligi trica varira u zavisnosti s koje pozicije se šutira. Iz ugla je udaljenost 6.75, dok je s distance 7.24. Imena koja će biti upisana u anale košarke su Hidayet Turkoglu i naš Mirza Teletović.

Hidayet Turkoglu je 3:02 do kraja finalne utakmice postigao zadnju tricu i tako se upisao u „besmrtnike“, dok je Mirza Teletović zadnji igrač u najjačoj evropskoj ligi, španskoj ACB, koji je postigao tricu sa 6.25. U finalu doigravanja ACB lige protiv Barcelone, Teletović je zabio tricu koja je prelomila utakmicu i na taj način pomogao Caji Laboral da se okiti naslovom.

Da veća udaljenost za tri poena neće biti problem našem asu pokazala je prijateljska utakmica protiv švicarskog Benetton Fribourga kada je Teletović zabio osam trica iz deset pokušaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.