Teletović starter, naigrao se, no nije bio raspoložen

Teletović starter, naigrao se, no nije bio raspoložen

E. Škorić

Košarkaši Milwaukee Bucksa poraženi su na svom parketu od Washington Wizardsa rezultatom 107:101.

U prvoj četvrtini uglavnom se igralo egal, ali su Bucksi serijom 5:0 u samom finišu došli do 31:24 prednosti na prvoj dvominutnoj pauzi.

Potom je domaćin uvezao još poena, pa stigao do plus 11, te je održavao prednost tijekom drugog čitavog perioda. Na poluvremenu je bilo 57:49.

Već kako je počela treća četvrtina, osjetio se pad u igri Bucksa, pa su Wizardsi preokrenuli i došli do 82:78 vodstva na kraju treće četvrtine.

U zadnjih 12 minuta Wizardsi su kontrolisali stvari na parketu, ali je u finišu domaćin uspio opet da se vrati, no ne i da izbjegne novi poraz.

Bh. reprezentativac Mirza Teletović je konačno bio starter u timu Milwaukeeja i odigrao je 31 minutu, ali nije bio posebno raspucan. Ubacio je svega pet poena uz 2-8 šut iz igre, odnosno 1-5 za tri poena. Najbolji u domaćem timu bili su Jabari Parker sa 28 poena, te Brogdon sa 22 poena.

Prvo ime kod gostiju bio je Bradley Beal, koji je ubacio 26 poena, dok je Markieff Morris dodao 20. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi