Teletović ubacio 14 poena, Netsi nemoćni u Torontu

Novi poraz Brooklyn Netsa

Teletović ubacio 14 poena, Netsi nemoćni u Torontu

E. Škorić

Košarkaši Brooklyn Netsa poraženi su u Torontu od Raptorsa sa 105:89.

Netsi zadnjih nekoliko utakmica izgledaju bezidejno i bezopasno, onako kako ne bi trebala da izgleda ekipa koja ima hrpu NBA zvijezda. Nastave li ovako da igraju, play-off će za Netse biti samo misaona imenica. 

Istina, fali Brooklynu Brook Lopez na centarskoj poziciji, ali to ne treba da bude opravdanje za poraz od 16 razlike u Torontu. Netsi su se dobro držali prvo poluvrijeme, u nekim trenucima i vodili po 10-ak razlike, ali su se raspali u nastavku.

Domaći su sredinom treće dionice počeli da kontroliraju utakmicu. Lider Istoka je goste iz Brooklyna do kraja samljeo. Raptorsima je ovo bila 20. pobjeda, dok Netsi imaju omjer 10-14 i trenutno su osmo mjesto, posljednje koje vodi u play-off.

Lowry je predvodio domaće sa 20 poena i 12 asistencija, dok je Valančiunas ubacio 16 poena uz 10 skokova. U timu Netsa Plumlee je ubacio 23 poena, Johnson 18, a naš reprezentatvac Mirza Teletović 14 uz dvije asistencije i tri skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.