Teletovićevi Bucksi bolji od Nurkićevog Portlanda

Double-double učinak Nurkića

Teletovićevi Bucksi bolji od Nurkićevog Portlanda

D. Rakanović

Portland Trail Blazersi su noćas na domaćem terenu izgubili od Milwaukee Bucksa rezultatom 90:93. 

U uzbudljivoj utakmici dva kluba naših reprezentativaca Teletovića i Nurkića bolji je bio Mirzin tim. 

Prva četvrtina završena je rezultatom 21:18 za Portland, nakon čega Bucksi nameću svoj ritam i na odmor odlaze 13 poena razlike (35:48). 

U trećem periodu igre Portland uspijeva da se vrati u egal, na ulasku u posljednji period igre bili su u zaostatku od četiri poena. U posljednjem periodu Portland nikako nije uspijevao da potpuno preokrene meč u svoju korist. U posljednjem minutu pri rezultatu 90:93 Portland je imao nekoliko šuteva za tri poena koje je promašio, tako da je pobjedu odnijela Teletovićeva ekipa. 

Teletović je na parketu proveo 17 minuta i postigao osam poena, uz četiri skoka i jednu asistenciju. 

Buckse je predvodio Kris Middleton sa 26 poena, a Giannis Antetokounmpo je dodao 22 poena, uz osam skokova.

Ekipu Portlanda ponovo je predvodio Damian Lillard sa 31 poenom i sedam asistencija. CJ McCollum je ubacio 21 poen. 

Naš reprezentativac Jusuf Nurkić je zabilježio double-double učinak postigavši 11 poena i 14 skokova, uz to je imao i po dvije ukradene lopte i blokade i jednu asistenciju. 






Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi