Teletovićevi Netsi danas zvanično predstavljaju Hollinsa

Novi trener Brooklyna

Teletovićevi Netsi danas zvanično predstavljaju Hollinsa

Prije nekoliko danas Lionel Hollins je imenovan za novog trenera Brooklyn Netsa, a na klupi NBA tima u kojem nastupa najbolji bh. košarkaš Mirza Teletović Hollins je naslijedio Jasona Kidda.

Hollins je u svojoj trenerskoj karijeri, koju je započeo 1985. u Arizona State Univerzitetu kao pomoćni trener, vodio tek jednu ekipu. Košarkaški stručnjak koji je rođen 1953. ne može se pohvaliti pretjerano uspješnom trenerskom karijerom tokom koje je u tri navrata sjedio na klupi Grizzliesa.

U sezoni 1999/2000 još su Grizzliesi igrali u Vankuveru, potom ih je vodio kratko 2004. godine kada su već preselili u Memfis, da bi se u svom posljednjem mandatu u ovoj ekipi zadržao četiri godine u periodu od 2009. do 2013. godine.

Lionel Hollins biće danas i zvanično predstavljen kao novi trener ekipe Brooklyn Netsa

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.