Teletovićevih 13 poena u pobjedi Netsa, Nurkić bez učinka

NBA u noći sa petka na subotu

Teletovićevih 13 poena u pobjedi Netsa, Nurkić bez učinka

Noć sa petka na subotu ponudila je dvanaest utakmica najjače košarkaške lige na svijetu, a na djelu su bila oba naša predstavnika u njoj. Više razloga za zadovoljstvo ima Mirza Teletović, koji je u pobjedi Brooklyn Netsa nad Oklahomom ubacio trinaest poena, dok je Jusuf Nurkić igrao svega tri minute u pobjedi Denvera nad New Orleansom.

Brooklyn je na gostujućem terenu prekinuo crni niz od pet uzastopnih poraza i napokon došao do pobjede. Predvođeni Jackom, koji je ubacio 21 poen, momci iz New Yorka slavili su tijesnu pobjedu rezultatom 94:92. Kapiten naše reprezentacije, Mirza Teletović, ubacio je trinaest poena uz 6-12 šut iz igre za 28 minuta provedenih na parketu. Tome je dodao sedam skokova i po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Denver je na svom parketu dočekao New Orleans Pelicans. Nakon Clevelanda i Oklahome, tim našeg Jusufa  Nurkića došao je i do treće uzastopne pobjede rezultatom 117:97. Faried i Afflalo su bili najistaknutiji pojedinci Denvera sa ubačenih devetnaest poena, dok je Davies sa druge strane ubacio jedan manje. Nurkić je ponovo imao malu minutažu odigravši samo nešto više od tri i po minute na kraju susreta. Bh. centar je za to vrijeme uspio sakupiti jedan defanzivni skok te dvije lične greške.

Od ostalih susreta vrijedi izdvojiti novu pobjedu sjajnog Memphisa koji je na svom parketu porazio Boston rezultatom 117:100 uz fantastičnu igru Marca Gasola. Memphis je i dalje prvi na Zapadu sa omjerom od jedanaest pobjeda i dva poraza nakon prvih trinaest utakmica.

Odmah iza Memphisa na drugom mjestu nalazi se Golden State, koji je sinoć savladao Utah Jazz dok je Dallas bio izuzetno raspoložen u duelu protiv Lakersa protiv kojeg je slavio pobjedu od čak 34 poena razlike.

Domaći su ubacili čak 140 poena od kojih su se tri glavne zvijezde pravilno rasporedile. Nowitzki je ubacio 23, Parsons 21 a Ellis 20 poena. Goste je predvodio Lin koji je ubacio 18, dok je Kobe imao još jednu očajnu šutersku noć u kojoj je šutirao 6-22 i ubacio 17 poena.

NBA:

Charlotte Hornets - Orlando Magic 100:105
Philadelphia 76ers - Phoenix Suns 96:122
Atlanta Hawks - Detroit Pistons 99:89
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 124:83
Memphis Grizzlies - Boston Celtics 117:100
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 92:121
Oklahoma City Thunder - Brooklyn Nets 92:94
Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 91:78
Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 140:106
Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 117:97
Golden State Warriors - Utah Jazz 101:88
Portland Trail Blazers - Chicago Bulls 105:87

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.