Teletovićevih osamnaest poena u važnoj pobjedi Brooklyna

Dao veliki doprinos pobjedi nad New Yorkom

Teletovićevih osamnaest poena u važnoj pobjedi Brooklyna

Mirza Teletović bio je vrlo raspoložen u meču protiv gradskog rivala, New York Knicksa, kojeg je Brooklyn slavio rezultatom 110:99.

Od starta je Brooklyn nametnuo svoj tempo ige i već nakon prve dionice imao dvocifrenu prednost, koja je drugoj narasla na +13 i s njom se otišlo na odmor. I u nastavku utakmice su domaći nastavili sa boljom igrom i u posljednju četvrtinu ušli sa velikom prednošću od osamnaest razlike i sve što je New York do kraja uspio jeste ublažiti pobjedu.

Najefikasniji je u redovima Brooklyna bio Deron Williams sa 29 poena, a pratili su ga Lopez i Johnson sa 20 odnosno 18. U redovima New Yorka, Anthony je bio bolji od ostalih sa 19 ubačenih poena ali to nije bilo dovoljno za bilo šta osim poraza.

Kapiten naše reprezentacije je za nešto više od 27 minuta ubacio osamnaest poena i ubilježio šest skokova. Kako je to obično i slučaj, najviše je Teletović pogađao za tri poena (4 od 6, ukupno 6 od 10) a vrijedi istaći da je s tim učinkom van linije 7.24 naš reprezentativac postao jedan od tri igrača u NBA koji je nakon ulaska sa klupe uspio pogoditi dva ili više šuta za tri poena u svakoj od pet dosadašnjih utakmica. To su do sada postigli još samo Jason Terry i Chris Copeland.

NBA:

Brooklyn - New York 110:99 (30:20,25:22,31:26,24:31)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.