Teletoviću šest poena u pobjedi Sunsa, slavili i Warriorsi

Odigrana tri susreta u NBA

Teletoviću šest poena u pobjedi Sunsa, slavili i Warriorsi

Košarkaši Pheonixa u noći sa četvrtka na petak ostvarili su četvrtu pobjedu u novoj sezoni, savladavši pred svojim navijačima Los Angeles Clipperse rezultatom 118:104. 

Domaći su mnogo bolje ušli u utakmicu i nakon prve dionice vodili su rezultatom 30:25. Njihova prednost se nije 'istopila' ni u nastavku, pa se na poluvrijeme otišlo sa prednošću od 58:49 u korist Pheonix Sunsa. 

Pheonix Suns je vodio tijekom cijele utakmice. Pred sami kraj treće dionice domaći su uspjeli povisiti prednost na plus 20, da bi u samom finišu utakmice zadržali prednost i na kraju zasluženo slavili rezultatom 118:104. 

Bh. reprezentativac Mirza Teletović pružio je bolju partiju u odnosu na prošli put. Sada je na terenu proveo osamnaest minuta i za to vrijeme je uspio ubaciti šest poena, te upisati jedan defanzivni skok i tri asistencije. 

Najefikasniji u redovima Phoenix Sunsa bili su Brandon Knight sa 37 i Eric Bledsoe sa 26 poena, dok se kod Clippersa najviše istaknuo Jamal Crawford sa 18 ubačenih poena. 

U fantastičnom susretu Miami Heat je savladao Utah Jazz rezultatom 91:92. Do šeste pobjede Miami Heat je predvodio Bosh sa 25 ubačenih poena , a u poraženom timu najefikasniji bili su Favors sa 25 i Hayward sa jednim poenom manje. 

Razloga za slavlje imao je i Golden State Warriors, koji je seriju pobjeda nastavio na gostujućem parketu protiv Minnesote Timberwolves (116:129). Sa 19 poena najefikasniji u redovima Minnesote najefikasniji bio je Wiggins, dok je najzaslužniji za trijumf gostiju bio Curry sa 46 ubačenih poena. Posebno se istaknuo i Green, koji je ubacio 23 poena i upisao 12 asistencija. 

NBA liga:

Pheonix Suns - Los Angeles Clippers 118:104
Miami Heat - Utah Jazz 92:91
Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 116:129

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.