Temperamentni Nurkić igrao samo sedam minuta
Foto: ESPN

Hunt bh. centra poslao na klupu

Temperamentni Nurkić igrao samo sedam minuta

E. Škorić

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić nije se naigrao u porazu Denvera od Philadelphije.

Nuggetsi su dobro izgledali u posljednje vrijeme, no u svom Pepsi Centru sinoć su ipak poraženi od 76ersa sa 99:85.

Gosti su nakon prve četvrtine imali poen prednosti (22:21), a na poluvremenu je ta prednost bila nešto veća (49:46).

Do kraja treće dionice Nuggets su preokrenuli, pa su u zadnjih 12 minuta ušli s vodstvom 76:72.

kod rezultata 81:81 gosti postižu trojku, a do kraja ih Denver više nije uspijevao stići. 76ersi su uspjeli da dođu do maksimalnih 14 poena prednosti i da ostvare 18. pobjedu u sezoni.

Nurkić je igrao svega sedam minuta, te je ubacio dva poena, oba s linije slobodnih bacanja. Iz igre nije ni pokušavao šutati, a uz dva poena sakupio je tri skoka, jednu asistenciju i jednu blokadu. 

Trener Denvera Melvin Hunt odlučio je Nurkića da izbaci iz igre nakon drugog faula i više mu nije dao da igra. Naš centar je imao konflikt sa sudijama i ponovo je pokazao dozu temperamentnosti.

Robert Covington je 76erse predvodio do pobjede sa 25 poena, Isaiah Canaan je ubacio 15, a Nerlens Noel 14 poena uz 15 skokova. U timu Nuggetsa Ty Lawson je ubacio 18 poena uz šest asistencija, a Wilson Chandler 16 poena uz 11 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.