Teo nije mogao sam u Vitoriji
Foto: EPA

Laboral savladao CSKA

Teo nije mogao sam u Vitoriji

M. Šljivak

Košarkaši Laboral Kutxe savladali su CSKA iz Moskve rezultatom 81:71 u susretu 4. kola Eurolige.

Jako dobar meč viđen je u Vitoriji i do samog kraja je bilo jako neizvjesno.

Domaći košarkaši su dobro otvorili meč. Stvorili su osam poena prednosti nakon prve dionice (18:10), a iako su vodili cijelim tijekom druge četvrtine, CSKA je odigrao nešto bolju završnicu, te se na odmor otišlo neriješenim rezultatom, 34:34.

Treći period donosi za nijansu bolju igru Laborala. Uspjeli su stvoriti tri poena prednosti pred završnih 10 minuta, 57:54, ali je meč bio potpuno otvoren.

Međutim, Miloš Teodosić nije mogao sam protiv baskijskog tima. Na kraju je Laboral uspio da u finišu riješi meč i da dođe do pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ioannis Bourousis je vodio Laboral do trijumfa sa 19 poena i 13 skokova, dok je Miloš Teodosić na drugoj strani ubacio 18 poena uz sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi