Teodosić bi u Clippersima mogao provesti samo jednu godinu
Foto: EPA

Clippersi ugradili posebnu klauzulu u ugovor

Teodosić bi u Clippersima mogao provesti samo jednu godinu

Miloš Teodosić je prije nekoliko dana potpisao dvogodišnji ugovor sa Los Angeles Clippersima vrijedan 12.3 milona dolara.

U ugovor srbijanskog košarkaša je uključen tzv. "player option", koji omogućava Teodosiću da nakon jedne godine raskine saradnju sa ekipom i postane slobodan igrač. Međutim, u njegovom ugovoru postoji klauzula koja omogućava slična prava i Clippersima.

Naime, čak i ako Teodosić odluči i drugu godinu provesti u dresu ekipe iz Los Angelesa, Clippersi će nakon prve sezone imati pravo raskinuti njegov ugovor, uz to što bi mu morali isplatiti obeštećenje u iznosu od 2 miliona dolara.

Kako prenosi ESPN, ove klauzule su ugrađene u ugovor nakon uzajamnog dogovora Teodosića i Clippersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi