Teodosić: Bilo mi je izuzetno teško, shvatio sam da ne mogu

Kapiten selekcije Srbije propušta Eurobasket

Teodosić: Bilo mi je izuzetno teško, shvatio sam da ne mogu

D. Rakanović

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić propustiće Eurobasket zbog povrede lista. 

Teodosić je za agenciju Beta govorio o razlozima zbog kojih je morao da odustane od nastupa na Eurobasketu, kao i o ulozi fizioterapeuta LA Clippersa koji su neko vrijeme u Beogradu. 

“Bilo mi je izuzetno teško da presječem i donesem odluku o neigranju na Eurobasketu poslije mnogo ljeta koje sam proveo u dresu Srbije. Nakon konsultacija sa doktorom i selektorom shvatio sam da neću moći da pomognem drugovima, iako je moja želja kao i uvijek, velika. Povreda lista je ipak komplikovanija nego što sam mislio. Vjerovao sam da ću moći iako su prognoze ljekara bile drugačije”, rekao je Teodosić.

Ljekarski tim LA Clippersa boravio je u Beogradu prethodnih nekolikono dana, a Teodosić je naglasio kakva je bila njihova uloga. 

"Moram da kažem da je fizioterapeut iz Clippersa došao isključivo i samo da bi mi pomogao da se oporavim što prije i da zaigram na Eurobasketu. Nažalost i on je nakon snimaka i pregleda, kao i doktor, shvatio da neću moći i da će oporavak trajati duže od mojih očekivanja",  rekao je Teodosić i dodao: 

"U ovom trenutku je najvažnije da svi zajedno damo podršku momcima koji putuju u Istanbul i da se u javnosti priča i piše samo o njima, a ne o nama koji smo povrijeđeni. Atmosfera je sjajna, kvalitet je uvijek tu i nema razloga da im ne damo podršku, koju će oni sigurno opravdati”, Evropsko prvenstvo održaće se od 31. augusta do 17. septembra u Finskoj, Turskoj, Izraelu i Rumuniji. Srbija će igrati u Grupi D u Istanbulu sa selekcijama Turske, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Latvije.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi