Teodosić promašio finale za CSKA, Olympiakos slavi!

Final Four Eurolige

Teodosić promašio finale za CSKA, Olympiakos slavi!

Košarkaši Olympiakosa prvi su finalisti ovosezonske Eurolige i to nakon što su danas u Istanbulu pobijedili CSKA iz Moskve u prvom polufinalnom meču sa 82:78.

Košarkaši CSKA branili su titulu šampiona ove sezone, a Olympiakos svakako nije bio favorit protiv njih. Ipak, grčki predstavnik je godinama poznat po tome da se nikada ne predaje i da ih nikada ne treba otpisati, a tako je bilo i večeras.

CSKA je odlično otvorio meč pa su nakon prve dionice imali prednost od 18:12, a druga četvrtina je također pripala njima i to sa 22:21. 

Olympiakos se u meč polako počeo vraćati krajem treće četvrtine kada su prišli na samo minus četiri, a imali su i minus 11 u jednom trenutku. Potpuni preokret desio se sredinom posljednje dionice kada je Olympiakos prvo izjednačio na 69:69, a nešto kasnije su i preokrenuli na 76:73. Ipak, imao je CSKA šansu da pobijedi i to preko Teodosića šest sekundi prije kraja, ali je srbijanski košarkaš promašio trojku pri vodstvu grčke ekipe od dva poena razlike. 

Do kraja meča Spanoulis je bio siguran jednom sa linije za slobodna bacanja, ali CSKA nije kasnije iskoristila svoj napad i meč je bio definitivno riješen.

Olympiakos će u finalu igrati protiv boljeg iz večerašnjeg meča Fenerbahče-Real Madrid. 

Najefikasniji su večeras u pobjedničkom timu bili Printezis, Papanikolaou i Spanoulis sa po 14 poena, dok je kod CSKA Miloš Teodosić imao 23 poena, a Nando De Colo 16.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Treba reći i to da je ovo playmakeru Olympiakosa Vassilisu Spanoulisu peta pobjeda u polufinalima Eurolige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi