Teodosić spašavao Olympiacos

Grčko košarkaško prvestvo

Teodosić spašavao Olympiacos

Olympiacos i Panathinaikos upisali su i druge pobjede protiv Maroussija i Panelliniosa i sada vode sa po 2-0 u seriji, ali ovaj put su do pobjeda došli mnogo teže nego u prvim utakmicama.

Maroussi je protiv Olympiacosa na poluvremenu imao devet poena prednosti (41:32), ali su igrači Olympiacosa, predvođeni Teodosićem i Kleizom, u trećem periodu napravili preokret. Na kraju je favorizovani Olympiacos slavio sa tjesnih 73:72 i došao korak od plasmana u finale.

Prvo ime u redovima Olympiacosa bio je Linas Kleiza sa 17 poena i 11 skokova, Miloš Teodosić je dodao 14 poena i 5 asistencija, Sofoklis Schortsianitis 14 poena, a Nikola Vujčić 11 poena. U redovima Maroussija najefikasniji su bili Kostas Kaimakoglou i Billy Keys sa po 14 poena.

Panathinaikos je također s dosta muke slavio kod Panelliniosa (75:73) i sada vodi sa 2-0 u seriji koja se igra na tri pobjede. Četvrtu utakmicu uzastopno najbolji igrač Zelenih bio je Dimitris Diamantidis, koji je upisao 13 poena, 9 skokova i 7 asistencija. Nikola Peković je ubacio 11, a Mike Batiste 10 poena. Ubjedljivo najbolji igrač Panelliniosa bio je Devin Smith, koji je ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.