"Teško mi je zamisliti da u Evropi igram za nekog drugog"
Foto: EPA

Argentinski košarkaš Luis Scola

"Teško mi je zamisliti da u Evropi igram za nekog drugog"

D. Rakanović

Legendarni argentinski košarkaš Luis Scola (37) ima želju da nastupi još jednu sezonu u Evropi i onda okonča igračku karijeru. 

Scola će napustiti NBA ligu nakon deset sezona, a povratak u Evropu je jedina opcija i to u njegov bivši klub Baskoniju. 

"Jako mi je teško da zamislim da u Evropi igram za nekog drugog osim Baskonije. Sa tim ljudima, gradom i klubom sam povezan i osjećam se komotno. Iskreno, povratak u Argentinu nije mi u glavi, pošto Liga nije toliko atraktivna. Razmišljam u drugom smjeru“, rekao je Scola. 

Donedavni igrač Brooklyna rekao je da o penziji, takođe, ne razmišlja. 

"Ne vjerujem da ću se ove godine penzionisati, ali nije da mi je ostalo mnogo goriva u rezervoaru. Ipak mi je 37 godina“, poručio je Scola.

Prethodnih 10 sezona je Scola bio član najjače lige svijeta. Pored Brooklyna igrao je za Houston, Phoenix, Indianu i Toronto, a na prosjeku je od 12 poena u preko 700 odigranih mečeva. 

U evropskoj košarci dubok trag je ostavio u dresu nekadašnje Tau Ceramice u kojoj je proveo devet sezona i osvojio Endesa ligu i po tri nacionalna Kupa i Superkupa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi