Težak poraz od Španije, za četvrtfinale protiv Italije

Evropsko prvenstvo A divizije

Težak poraz od Španije, za četvrtfinale protiv Italije

E. Škorić

Bh. košarkašice do 20 godina bile su potpuno nemoćne i u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva A divizije.

Izabranice selektorke Mare Lakić - Brčaninović su poražene prethodno od Portugala i Poljske, a najteži poraz doživjele su od Španije.

Španjolke su slavile sa uvjerljivih 93:49 i tu ni u jednom trenutku nije bilo upitno ko će na kraju trijumfovati.

U svakoj od dionica su Španjolke ubacile preko 20 poena, naše djevojke su najefikasnije bile u prvih 10 minuta, kada su ubacile 15 poena. Potom su u drugoj dale 14 poena, u trećoj 11, a najslabije izdanje bilo je zadnja četvrtina, gdje smo ubacili svega devet poena.

Kao posljednjeplasirani tim grupe A, bh. košarkašice će u osmini finala igrati protiv selekcije Italije. Italijanke su u grupi bile uvjerljive i protiv Njemačke, Srbije i Švedske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije