Thomas bio u suzama prije utakmice, a onda zabio 33 poena
Foto: EPA

Zbog tragične pogibije sestre

Thomas bio u suzama prije utakmice, a onda zabio 33 poena

Boston je u prvoj utakmici play-off serije ugostio Chicago Bullse, koji su ih savladali rezultatom 106:102. Ipak, tokom utakmice sve oči su bile uprte u Isaiaha Thomasa.

Naime, Thomas je na parket izašao samo dva dana nakon što je u tragičnoj saobraćajnoj nesreći poginula njegova mlađa sestra Chyna. 

Thomasa su prije utakmice kamere snimile u suzama, ali neutješni igrač Bostona je smogao snage i odigrao odličnu utakmicu. On je susret završio sa 33 poena, pet skokova, šest asistencija i jednom ukradenom loptom, što ipak nije bilo dovoljno za pobjedu.

Svom miljeniku je publika u Boston Gardenu pružila ogromnu podršku isprativši njegov ulazak velikim ovacijama.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi