Thomas: Nema Averyja u defanzivnoj petorci? To je šprdnja
Foto: EPA

Košarkaš Bostona razočaran izborom

Thomas: Nema Averyja u defanzivnoj petorci? To je šprdnja

NBA liga je saopštila rezultate izobra za najbolju defanzivnu petorku u protekloj sezoni. Osim prve, predstavljeni su članovi i druge defanzivne petorke NBA lige, a košarkaš Bostona Isaiah Thomas je zapanjen činjenicom da među odabranim košarkašima nema njegovih saigrača.

U prvoj defanzivnoj petorci svoje mjesto su našli: Draymond Green (Golden State), Rudy Gobert (Utah), Kawhi Leonard (San Antonio), Chris Paul (LA Clippers) i Patrick Beverley (Houston).

Dok su košarkaši izabrani u drugu defanzivnu petorku sljedeći: Tony Allen (Memphis), Danny Green (San Antonio), Anthony Davis (New Orleans), Andre Robertson (Oklahoma), te Giannis Antetokounmpo (Milwaukee).

Teško se može reći da se neko od ovih igrača nezasluženo našao među najboljim defanzivcima lige, ipak Isaiah Thomas smatra da se barem jedan od njegovih saigrača morao naći u ovom društvu.

"Kvragu, Avery, Smart ili Jae nisu izabrani u defanzivne petorke??? To je šprdnja", poručio je Thomas na svom Twitteru, očigledno razočaran što Avery Bradley, Marcus Smart ili Jae Crowder nisu izabrani u jednu od petorki.

Thomasova primjedba je možda i na mjestu s obzirom da su Celticsi ipak bili prvoplasirana ekipa na Istoku, a posebno je Avery Bradley tokom sezone pokazivao sjajne defanzivne sposobnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi