Thomas: Nikad nam nisu davali šansu, ali smo nastavljali

Playmaker Bostona Isaiah Thomas uoči početka serije

Thomas: Nikad nam nisu davali šansu, ali smo nastavljali

D. Rakanović

Boston Celticsi plasirali su se u finale Istočne konferencije nakon što su noćas u majstorici savladali Washington Wizardse sa 115:105. 

U finalu konferencije će igrati protiv Clevelanda koji nisu poraženi u play-offu ove sezone. 

Playmaker Bostona Isaiah Thomasa izjavio je da njegova ekipa ne obraća pažnju na to što ih smatraju autsajderima u duelu protiv aktuelnih prvaka Clevelanda. 

"Nisu nam davali mnogo šansi ni protiv Wizardsa. Nisu nam davali šansu ni poslije 0-2 protiv Bullsa. Nisu nam davali šansu ni da budemo prvi u regularnom dijelu sezone. Nikad nam nisu davali šansu, ali smo mi nastavljali, briga nas šta drugi kažu", rekao je Thomas. 

Prva utakmica finala Istoka počinje u četvrtak od 2:30 sati po srednjoevropskom vremenu, a prednost domaćeg terena ima Boston. 

"Nikad nisam igrao finale Istoka, što je bilo na mojoj listi želja. Znamo šta nas čeka protiv aktuelnog prvaka. Dobra stvar je što imamo prednost domaćeg terena. Biće teško sačuvati tu prednost, ali sve je moguće", poručio je play Bostona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi