Thompson: Mogao sam ubaciti još koju trojku

Bek Warriorsa nakon novog rekorda

Thompson: Mogao sam ubaciti još koju trojku

Klay Thompson odigrao je maestralan meč u trijumfu Golden Statea nad Oklahomom (108:101).

Bek Warriorsa je za 40 minuta provedenih na terenu uspio da zabilježi 41 poen i četiri skoka. Thompson se posebno istakao u šutu za tri poena, pa je meč završio sa 11 postignutih trojki, čime je postavio novi rekord u play-off utakmicama.

Švoj šou imao je u posljednjoj četvrtini u kojoj je uknjižio čak 19 koševa.

"Ponosan sam na svoje saigrače. Iza nas je dosta utakmica, ali nikada nismo odustali i to je naša vrijednost", izjavio je nakon pobjede emotivni Thompson.

"Uopšte nisam bio svjestan da sam ubacio 11 trojki, a takođe nisam znao ni koji je rekord. Smatram da sam mogao pogoditi još najmanje dvije jer sam na početku imao nekoliko otvorenih šuteva", dodao je igrač aktuelnog šampiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi