Tim Duncan postigao preko 25.000 poena u NBA ligi

Centar San Antonio Spursa

Tim Duncan postigao preko 25.000 poena u NBA ligi

Tim Duncan, legendarni centar San Antonio Spursa, u sinoćnoj utakmici između Mamuza i Lakersa stigao je do cifre od 25.000 poena u NBA ligi tokom svoje karijere.

Ovim impozantnim učinkom prije Duncana moglo se pohvaliti svega 18 košarkaša, a sjajni centar aktuelnog šampiona postao je 19. kojem je to uspjelo.

Aktuelni šampion NBA lige slavio je u Kaliforniji sa 93:80, a Tim Duncan je kao po običaju imao double-double učinak - 13 poena i 11 skokova. 

Pogledajte trenutak kada je 38-godišnji centar iz poluhoroga ubacio svoj 25.000. poen u karijeri:

Duncan je takođe prije tri dana 11. košarkaš u NBA ligi koji je tokom karijere sakupio 14 hiljada skokova! Učinak od 25 hiljada poena, 14 hiljada skokova i 2.500 blokada pored Tima Duncana jedini u historiji NBA lige ostvario je legendarni Kareem Abdul-Jabbar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije