Timberwolvesi dokazali da Warriorsi nisu nepobjedivi

Pripremni meč

Timberwolvesi dokazali da Warriorsi nisu nepobjedivi

Košarkaši Minnsota Timberwolvesa porazili su danas u kineskom Šenženu Golden State Warriorse sa 111:95 u okviru priprema za novu NBA sezonu. 

Pred početak nove sezone gotovo svi smatraju da ništa ne može stati na put sjajnim Warriorsima, ali današnji meč, iako je pripremni, dokazuje da možda ni Ratnicu nisu nepobjedivi. Inače, oni su i prije nekolko dana upisali poraz i to od Nuggetsa rezultatom 108:102.

Warriorsi su dobro otvorili susret i nakon prve dionice imali su prednost od 32:20. Ipak, u drugoj četvrtini Timberwolvesi su se vratili u susret jer su bili bolji sa 30:23. 

Nastavak meča ponudio je neizvjesnu košarku do sredine posljednje dionice kada su Timberwolvesi ubacili u brzinu više te su se odlijepili na nedostižnu razliku i ostvarili pobjedu. 

Do trijumfa su ih vodili Karl-Anthony Towns i Jimmy Butler sa po 16 poena, dok je Andrew Wiggins dodao 14. Srbijanski košarkaš Nemanja Bjelica imao je 11 ubačaja. S druge strane kod Warriorsa Kevin Durant je imao 20 poena dok je Steph Curry dodao 14. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi