Timberwolvesi trejdovali Rickyja Rubija
Foto: EPA

Karijeru nastavlja u Utah Jazzu

Timberwolvesi trejdovali Rickyja Rubija

Minnesota Timberwolvesi su upravo trejdovali Rickyja Rubija. Naime, španski košarkaš će karijeru nastaviti u Utah Jazzu, a u zamjenu će Minnesota dobiti pick prve runde na narednom NBA draftu.

"Želimo se zahvaliti Rickyju na vremenu provedenom u Minnesoti. Ricky je bio pravi profesionalac od kada sam ja u Minnesoti i uradio je sjajne stvari za našu zajednicu. Cijenimo sve što je on uradio za organizaciju i želimo mu sve najbolje u Utah Jazzu", izjavio je trener Timberwolvesa, Tom Thibodeau.

Iako se prvobitno činilo da će Rubio ostati u Minnesoti, s obzirom da je ova ekipa, prije nekoliko dana, odlučila trejdovati svog drugog playmakera Krisa Dunna u Chicago, to se nije desilo, a američki mediji špekulišu da je nakon Rubiovog dolaska, playmaker Jazza George Hill na izlaznim vratima ove ekipe.

Minnesota Timberwolvesi su Rubija draftovali 2009. godine, a nakon dvije godine u Barceloni on se Minnesoti pridružio 2011. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi