Timovi kojima bi Nurkić mogao pomoći

Nekoliko opcija za bh. centra

Timovi kojima bi Nurkić mogao pomoći

M. Šljivak

Košarkaš Denver Nuggetsa Jusuf Nurkić napustiće ovaj klub do 23. februara, krajnjeg datuma za razmjenu igrača u NBA ligi.

Trener tima iz Colorada Mike Malone najavio je kako će Nurkić sigurno biti dio trejda jer zaslužuje ulogu startnog centra, što u Nuggetsima pored Nikole Jokića ne može biti.

Nekoliko je timova kojima bi bh. centar dobro došao u nastavku sezone.

Milwaukee Bucksi su jedna od tih ekipa. Pod košem Bucksa trenutno su Greg Monroe i John Henson, ali izvjesno je da bi Monroe mogao biti dio trejda. Eventualnim dolaskom u ovaj klub, Nurkić bi se za minute morao izboriti protiv Johna Hensona.

Također, Brooklyn Netsi su jedna od opcija za bh. košarkaša. Iako je prvi centar ovog tima Brook Lopez, dodatna snaga bi mogao biti Nurkić, no problem je što mu sistem igre koju trener Netsa Kenny Atkinson pokušava igrati nikako ne bi odgovarao. Njegovi centri dosta šutiraju iz vana i to je igra u koju se Nurkić vjerovatno ne bi uklopio.

Možda i najbolja opcija za Nurkića su Dallas Mavericksi. Ovaj tim će proći kroz veliku rekonstrukciju, naročito kada tim napusti legendarni Dirk Nowitzki. Centri Andrew Bogut, Salah Mejri i AJ Hammons vjerovatno nisu u planovima za nove Mavse, pa bi bh. košarkaš u Texasu vjerovatno bio startna petica.

Još jedan tim koji traži snažnog centra pod košem su aktuelni prvaci Cleveland Cavaliersi. Prva zvijezda NBA tima LeBron James je otvoreno tražio od generalnog menadžera Davida Griffina da dovede jednog pravog centra, a sigurno je da bi im Nurkić veoma pomogao, posebno u defanzivi.

Ipak, problem bi mogla predstavljati činjenica da Cavsi nemaju gotovo ništa ponuditi Nuggetsima u potencijalnoj razmjeni.

Opcija za razmjenu s Nuggetsima su i New Orleans Pelicansi. Rukovodstvo ovog tima nikako nije zadovoljno centrima Omerom Ašikom i Alexisom Ajincom, jer gotovo da nemaju nikakav utjecaj na igru tima. Pomoć pod košem Anthonyju Davisu je neophodna, a Nurkić bi mogao biti idealna pomoć All Star igraču iz redova Pelicansa. Dovođenjem bh. igrača Pelicansi bi skinuli dosta tereta s leđa Davisa, koji je nerijetko morao voditi bitku s protivničkim peticama, što ga je dodatno umaralo.

Još mjesec dana je ostalo za razmjenu igrača. Nurkić definitivno neće ostati dio Nuggetsa, a ostaje nam da vidimo gdje će nastaviti karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi