Todić: Bila bi mi velika čast nositi dres reprezentacije

Miroslav Todić košarkaš lidera talijanske košarkaške lige

Todić: Bila bi mi velika čast nositi dres reprezentacije

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine imala je odličnu godinu iza sebe, a nastup na Eurobasketu oduševio je brojne kritičare. 

Međutim kormilo reprezentacije je prije par mjeseci napustio Aleksandar Petrović, selektor reprezentacije. Trenutno su čelnici Saveza u potrazi za rješenjem na klupi. I dok čekamo na novog selektora na vrata reprezentacije kucaju neki novi igrači. Jedan od njih je i Miroslav Todić, koji ima odličnu sezonu iza sebe u Enel Brindisiju. 

"Mislim da niko nije očekivao ovakvu sezonu. Postigli smo zaista odličan rezultat. Liga je jako zahtjevna, ali i nikada izjednačenija. Mi smo sa sinoćnjom pobjedom protiv Siene došli do prve pozicije koju dijelimo sa još četiri ekipe," istakao je Todić na početku razgovora za SportSport.ba

Todić ističe kako je zadovoljan svojom formom i minutažom, ali da vjeruje kako uvijek može bolje. "Mislim da može bolje, siguran sam u to. Zadovoljan sam i minutažom i nadam se da će kako sezona bude odmicala i ona biti bolja. Sretan sam zbog rezultata ekipe i što ja mogu da pridonesem da tim igra što bolje. Opet ističem da može i bolje, a nadam se da će trener i u budućnosti imati povjerenja u mene," rekao je Todić 

Posebno dobre partije Todić pruža protiv na papiru jačih protivnika, kao što su Olimpija iz Milana, ili Montepaschi Siena. "Ja u svaku utakmicu ulazim motivisan. Mi u rosteru imamo deset igrača i svaku noć iskoči neko drugi," rekao je Todić, a potom se dotakao i Brindisija, malog mjesta na jugu Italije. 

"Brindisi je malo mjesto na jugu Italije koje ima oko 100.000 stanovnika. Znate kakvi su južnjaci, malo vrelijeg temperamenta, pa je samim tim i atmosfera u dvorani uvijek usijana. Dvorana koja može primiti više od 3000 navijača i u kojoj protivnicima nikada nije lako. Međutim sada ćemo dobiti novu, veću dvoranu. Ovdje je zaista lijepo, mali grad koji živi za košarku," rekao je Todić. 

Naravno nezaobilazna tema je i reprezentacija Bosne i Hercegovine. Todić još uvijek čeka prvi poziv. "Do sada me niko nije kontaktirao. Ja sam jako rano otišao iz Bosne i Hercegovine, a potom i iz Srbije. Čuo sam se sa agentom i on mi je rekao kako je razgovarao sa generalnim sekretarom KS BiH. Naravno da bih se odazvao, ako bi dobio poziv. Velika je čast igrati za reprezentaciju svoje zemlje," rekao je Todić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.