Todić postigao osam poena u pobjedi Brindisija

Košarkaški kup Italije

Todić postigao osam poena u pobjedi Brindisija

U Italiji, kao i u ostalim evropskim zemljama, igra se završnica košarkaškog kupa. U Italji su večeras igrane utakmice četvrtfinala u kojima je prikazana odlična košarka. 

Sjajnom igrom u posljednjem periodu utakmice Sasari je slavio protiv Milana sa 82:80. Drake Diener je sa 24 poena predvodio momčad Sasarija do polufinala, dok je kod Milana prvo ime meča bio Gani Lawal sa 20 poena i 8 skokova. 

Iznenađenje je priredila Reggiana koja je izbacila Cantu sa 84:77. James White je postigao 25, a Troy Bell 20 poena za veliku pobjedu tima iz Reggio Calabrije, dok je kod Cantua Pietro Aradori postigao 16. 

Plasman u polufinale je ostvario i Brindisi našeg Miroslava Todića koji je izbacio Veneziju rezultatom 83:70, a Todić je upisao 8 poena i 7 skokova. Michael Snaer je bio najbolji igrač Brindisija sa 27 poena. 

Posljednji učesnik polufinala je Montepaschi koji je u derbiju četvrtfinala izbacio Romu sa 76:67. Erick Green sa 23 poena predvodio je momčad iz Sijene do pobjede, Quinton Hosley je sa 22 poena briljirao kod Rome, ali to je bilo nedovoljno. 

U polufinalu će igrati Montepaschi protiv Brindisija, dok će Sasari snage odmjeriti sa Reggianom. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.