Todić solidan u trijumfu Sassarija nad Brindisijem

Lega Basket, 3. kolo

Todić solidan u trijumfu Sassarija nad Brindisijem

E. Škorić

Sassari nije imao većih problema u susretu trećeg kola italijanskog košarkaškog prvenstva protiv Brindisija (87:78).

Sassari je protiv Brindisija upisao i treću pobjedu, dok je gostima ovo bio prvi poraz. Sve je bilo riješeno nakon prve četvrtine kada je Sassari vodio 28:9.

Uspijevaju gostujući košarkaši da se ‘srede’, dobili su drugu dionicu sa 27:14, no u trećoj dionici je opet domaći tim bio uspješniji (23:19). Rezultat nakon tri četvrtine glasio je 65:55.

U zadnjoj dionici su domaći održavali prednost iako se Brindisi uspijevao približiti na pet poena zaostatka. Na kraju je Sassari pobijedio rezultatom 87:78.

Logan je bio nevjerovatan u domaćem timu sa 27 poena i pet asistencija. Dyson ga je pratio sa 18 poena i šest asistencija, dok je Sanders dodao 14. Bh. reprezentativac Miroslav Todić je protiv bivšeg kluba ubacio šest poena uz jednu asistenciju i tri skoka.

Denmon je sa 20 poena bio najbolji u timu Brindisija, dok je James ubacio 17 uz 10 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.