Tomasa nakon udaranja navijača očekuje tužba i kazna HKS-a

Tomasa nakon udaranja navijača očekuje tužba i kazna HKS-a

M. Šljivak

Košarkaš Cedevite Marko Tomas napravio je veliki incident na utakmici finala Kupa Hrvatske protiv Cibone.

On je nakon finalne utakmice šakom udario jednog navijača, koji je bio među skupinom ljudi koji su ga provocirali, te ga vjerovatno sada očekuje velika kazna od strane Hrvatskog košarkaškog saveza, čiji je predsjednik Danko Radić najavio sankcije.

"Tomas je inače odličan dečko, čak bih rekao da je ponekad i mlak. Stvarno ne znam što mu se u glavi dogodilo da je tako reagirao. Ne mogu preudicirati kaznu, ali takvo ponašanje je nedopustivo", rekao je Radić.

Navijač je najavio tužbu protiv Tomasa, a od udarca je 27-godišnjak zaradio potres mozga i iščašenje ramena. Kazna očekuje i ekipu Cedevite, koja je nezadovoljna suđenjem u finalu protiv Cibone napustila dodjelu medalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.