Tomić pet sekundi prije kraja pogodio za pobjedu Hrvatske

Finska ubjedljiva protiv Švedske

Tomić pet sekundi prije kraja pogodio za pobjedu Hrvatske

A. Beganović

U prvom susretu grupe C Evropskog košarkaškog prvenstva Hrvatska je u drmatičnoj završnici savladala Gruziju (77:76).

Dosta zanimljivi susret odigrali su Hrvatska i Gruzija, a na kraju su slavili naši susjedi, no da je pobjeda pripala Gruziji ne bi bilo nezasluženo.

U posljednjih 20 sekundi Gruzija je ušla sa prednošću od pola koša (76:75), no Ante Tomić pet sekundi prije kraja pogađa za veliku pobjedu izabranika Jasmina Repeše.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bili su Draper sa 16, te Bogdanović sa 15 poena, dok su Tsintsadze sa 25 i Hickman sa 20 poena bili najučinkovitiji kod Gruzije.

Do druge pobjede u grupi D stigla je reprezentacija Finske koja je bez većih problema savladala Švedsku (81:60). Najefikasniji u redovima Finske bili su Lee sa 14, te Muurinen sa 12 poena, dok su kod Švedske najučinkovitiji bili Taylor sa 19, te Jerebko sa 12 poena.

Grupa C, 2. kolo:
Hrvatska - Gruzija 77:76
HRVATSKA: Tomić 7, Andrić, Draper 16, Bogdanović 15, Šarić 12, Rudež, Ukić 6, Simon 9, Markota 10, Delaš, Zorić 2, A.Delaš.
GRUZIJA: Metreveli, Pkhakadze, Sanadze, Burjanadze 2, Tsintsadze 25, Shermadini 10, Hickman 20, Markoishvili 4, Patsatsia, Sanikidze 15, Lezhava, Tskitishvili.

Grupa D, 2. kolo:
Finska - Švedska 81:60
FINSKA: Koivisto, Nikkia, Muurinen 12, Huff 10, Lee 14, Salin 5, Kotti 9, Koponen 10, Haanpaa, Mottola 7, Ahonen 4, Rannikko 10.
ŠVEDSKA: Hakanson 5, Skjoldebrand 7, Kjellbom 7, Pita 4, Gaddefors, Massamba, Grant 4, Jerebko 12, B.Massamba, Rush 2, Taylor 19, Gaddefors.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.