Tomić traži dva miliona eura od Barcelone
Foto: EPA

Tomić traži dva miliona eura od Barcelone

M. Šljivak

Hrvatski centar Ante Tomić postavio je zanimljive uslove Barceloni za novi ugovor.

Katalonski tim želi zadržati Tomića u ekipi, ali problem bi mogli predstavljati uslovi koje hrvatski košarkaš traži.

On Barcelone traži dva miliona eura za potpis novog ugovora, a eventualnim pristankom, španski gigant bi za novi ugovor morao platiti ukupno 4.6 miliona eura zbog poreznih obaveza u Kataloniji.

To bi moglo zaustaviti pregovore Tomića i Barcelone, pa bi hrvatskog centra od naredne sezone mogli gledati u NBA ligi. Utah Jazz je zainteresovana za njegove usluge, a i sam Tomić želi otići u najjaču ligu svijeta.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Tomić ove sezone u španskoj ACB ligi prosječno bilježi preko 10 poena, dok je u Euroligi taj učinak i bolji, te je na prosjeku od preko 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.