Benevento procijenio da mu ne trebaju pojačanja

Uprkos katastrofalnim rezultatima

Benevento procijenio da mu ne trebaju pojačanja

Italijanski Benevento je ove sezone daleko najgora ekipa u Evropi i sezonu je otvorio sa 13 poraza u isto toliko utakmica.

Uprkos tome što je bod za njih misaona imenica, predsjednik Beneventa Oreste Vigorito hrabro je izjavio da ovom klubu nisu potrebna pojačanja u zimskom prelaznom roku.

"Ne možete nas optužiti da ne želimo trošiti novac, ali ne pobjeđuje se tako. Novac treba trošiti samo ako imate jasnu viziju koga treba dovesti. Ako je nemate, bolje je novac poslati u humanitarne svrhe u Afriku", rekao je Vigorito.

Predsjednik Beneventa je na ovaj način možda indirektno priznao da ovaj klub nema ideju kako i šta dalje, te da je ispadanje iz lige neizbježna sudbina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Benevento večeras igra posljednji meč 14. kola Serije A u gostima protiv Atalante, što će biti još jedna u nizu teških utakmica gdje bi sve osim poraza bilo veliko iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi