Tony Parker najbolji evropski košarkaš u 2014. godini

Prema izboru evropskog ogranka FIBA-e

Tony Parker najbolji evropski košarkaš u 2014. godini

Francuski košarkaš i Tony Parker proglašen je za igrača godine u izboru evropskog ogranka FIBA-e.

Sjajni francuski playmaker je u prošloj godini sa svojim San Antonio Spursima osvojio šampionsku titulu u NBA ligi, a godinu dana ranije okitio se evropskim zlatom na Eurobasketu u Sloveniji. 

Upravo će Parker na narednom Evropskom prvenstvu predvoditi Francuze, koji će biti domaćini grupe B EP-a u kojoj se nalazi i košarkaška reprezentacija naše zemlje.

Drugi u izboru u kojem su glasali navijači (posjetioci FIBA-ine web stranice) i košarkaški stručnjaci završio je Miloš Teodosić, dok je Parkerov zemlja i saigrač i reprezentacija Boris Diaw završio na trećem mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.