Toolson trojkom u zadnjoj sekundi srušio Efes

Unicaja slavi pobjedu

Toolson trojkom u zadnjoj sekundi srušio Efes

E. Škorić

Unicaja Malaga upisala je drugu pobjedu u grupi F druge faze Eurolige.

Andalužani su na svom parketu sa 93:90 u jednoj sjajnoj predstavi savladali Anadolu Efes, koji se bori za plasman u četvrtfinale, dok je za domaće ovo bila tek druga pobjeda.

Unicaja je vodila 22:15 nakon prve četvrtine, a na poluvremenu je imala 12 poena prednosti (52:40).

Uspjeli su gosti iz Turske da se vrate u meč jer su treću dionicu dobili sa 20:11. Prava drama u finišu utakmice. Unicaja je vodila, no Efes je izjednačio na 90:90, a onda trojka Ryana Toolsona domaćih za pobjedu u zadnjoj sekundi.

Toolson je ubacio 25 poena u domaćem timu, dok je jon Stefansson ubacio 15, a Kuzminskas 13 poena. Thomas Heurtel je ubacio 23 na drugoj strani, Nenad Krstić 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.