TOP 16: Sve tri domaće pobjede u Euroligi

Žalgiris, Efes i CSKA slavili

TOP 16: Sve tri domaće pobjede u Euroligi

Večeras su odigrane tri posljednje utakmice 13. kola TOP 16 faze Eurolige, a više razloga za zadovoljstvo imale su domaće ekipe.

Crvena zvezda se od evropskih gostovanja za ovu sezonu Eurolige oprostila porazom od Žalgirisa u Kaunasu, a rezultat je glasio 76:70. Najbolji pojedinac susreta bio je Jankunas sa 19 poena, a ništa lošiju partiju nije pružio ni Cherry koji je zabio 17. Sa druge strane, prednjačio je Boban Marjanović koji je sa 14 poena i 12 skokova bio prvo ime gostiju iz Beograda.

Anadolu Efes je na svom parketu slavio važnu pobjedu nad Armanijem rezultatom 86:78, a ovim trijumfom je turski tim ponovo ugrabio poziciju broj četiri koja vodi u četvrtfinale. Sjajan je bio Huertel koji je zabio 26 poena i podijelio pet asistencija, a Krsić je dodao četiri poena manje. U redovima Milana najviše se istakao Gentile koji je meč završio sa 17 ubačenih poena.

CSKA je u derbiju večeri bio uspješniji od Olympiakosa rezultatom 76:70. Čak četiri igrača su meč završila sa po 16 ubačenih poena. U pobjedničkom sastavu su to bili Weems i Kaun, a kod gostiju Lojeski i Printezis.

Euroliga, TOP 16:

Zalgiris Kaunas - Crvena Zvezda 76:70

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Anadolu Efes - Armani Milano 86:78

CSKA Moscow - Olympiakos 76:70

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.