Toronto bez Bosha dvije do tri sedmice

Toronto bez Bosha dvije do tri sedmice

A. Beganović

Toronto Raptorsi u ovoj sezoni nalaze se u velikim problemima, kako rezultatskim, tako i problemima sa povrijeđenim igračima.

Na utakmici sa Lakersima povredu je zaradio krilni centar Raptorsa i američke košarkaške reprezentacije, Chris Bosh. Povreda se desila tokom treće četvrtine susreta kada je Bosh nakon jednog odbrambenog skoka osjetio bolove u koljenu. Odmah je napustio parket, te sjeo na klupu sa mišlju da će se moći vratiti na teren.

Međutim, bolovi u koljenu nisu popuštali pa je Bosh prije kraja utakmice odšepao u svlačionicu. Koliki su problemi Toraonta sa povredama govori i podatak da je Calderon opet propustio meč radi bolova u zadnjoj loži desne noge.

Još uvijek nije poznato koliko će Bosh pauzirati ali po prvim informacijama koje dolaze iz Toronta, neće ga biti na parketu dvije do tri sedmice.

Chris Bosh ove sezone prosječno ubacuje 22, 8 poena po utakmici, te ima 9 skokova u prosjeku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.