Toronto bolji od Chicaga, New Orleans bolji od Memphisa

NBA liga

Toronto bolji od Chicaga, New Orleans bolji od Memphisa

D. Rakanović

Košarkaši Toronta su nakon produžetka savladali Chicago rezultatom 122:120 u prvoj utakmici večerašnjeg programa

Raptorsi su većim dijelom utakmice bili u velikom zaostatku za Bullsima. Imao je Chicago vodstvo od 109:94 na sedam minuta prije kraja, ali je Toronto serijom 15:0 izjednačio i uveo utakmicu u produžetak, a nakon toga i da pobijede. 

Demar DeRozan predvodio je Toronto sa 42 poena, uz sedam skokova i osam asistencija. Cory Joseph ubacio je 19, a Serge Ibaka 16 poena. Kod Bullsa Jimmy Butler je postigao 37 poena, uz 10 skokova i šest asistencija. Pratili su ga Rajon Rondo sa 24 poena, pet skokova i osam asistencija, a Paul Zipser i Robin Lopez ubacili su po 12 poena. 

Brooklyn Netsi su u uzbudljivoj utakmici porazili Detroit Pistonse rezultatom 98:96. Odlučujuće poene postigao je Brook Lopez u posljednjoj sekundi utakmice. 

Imali su Netsi početkom posljednje četvrtine maksimalnih 10 poena prednosti, ali se Detroit uspio vratiti u utakmicu, ali snage za potpuni preokret nisu imali.

Lopez je sa 29 poena predvodio Brooklyn do trijumfa. Caris LeVerte dodao 15, a KJ McDaniels 11 poena.

Kod Detroita Tobias Harris je postigao 24 poena. Kentavious Caldwell-Pope je ubacio 19, Ish Smith 16, a Andre Drummond 13 poena, uz 17 skokova.

Miami Heat je lagano savladao Phoenix rezultatom 112:97. Utakmica je prelomljena sredinom trećeg perioda kada je bilo maksimalnih 22 poena prednosti za Miami.

Hassan Whiteside je predvodio pobjednički tim sa 23 poena i 14 skokova. Tyler Johnson je ubacio 17, Slovenac Goran Dragič 16 poena, a Josh Richardson 14 poena. 

Kod Phoenixa Marquese Chriss je postigao 24 poena. Leandro Barbosa je dodao 13, a TJ Warren i Alex Lenn po 12 poena.

Košarkaši New Orleansa pobijedili su Memphis rezultatom 98:82, a sjajnu partiju pružio je DeMarcus Cousins.

On je predvodio ekipu sa 41 postignutim poeno, uz 17 skokova, tri blokade i po dvije asistencije i ukradene lopte. Odličnu partiju pružio je i Anthony Davis sa 19 poena i 13 skokova. Jrue Holidaj je ubacio 11 poena. 

Kod Memphisa Mike Conley je ubacio 16 poena. JaMychal Green i Troy Daniels ubacili su po 12 poena. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi