Toronto bolji od Miamija, Brooklyn razbio Phoenixa

NBA liga

Toronto bolji od Miamija, Brooklyn razbio Phoenixa

D. Rakanović

Košarkaši Toronta pobijedili su na gostovanju ekipu Miamija sa 101:84, a ponovo je sjajnu partiju pružio DeMar DeRozan.

Miami je bolje otvorio utakmicu i imao 10 poena prednosti nakon prve četvrtine, ali se Toronto do poluvremena vraća u utakmicu (47:45). Potpuni preokret desio se u trećoj četvrtini koju Raptorsi dobijaju sa devet poena razlike i do kraja posljednje četvrtine lagano privode utakmicu kraju. 

DeRozan je vodio ekipu do pobjede postigavši 40 poena, uz šest skokova i tri asistencije. Istakli su se i Norman Powell sa 14 i Delon Wright sa 13 poena. 

U sastavu Miamija najefikasniji je bio Hassan Whiteside sa double-double učinkom od 16 poena i 14 skokova. Slovenac Goran Dragič dodao je 13 poena, uz po sedam skokova i asistencija. Rodney McGruder je također ubacio 13 poena.

Brooklyn je na domaćem terenu lagano savladao Phoenix. Gosti su bolje otvorili meč i imali 10 poena nakon prvog perioda igre (22:32). Međutim, u drugoj četvrtini Brooklyn se u potpunosti vratio u igru i na poluvrijeme otišao sa prednošću od 2 poena (52:50).

Utakmica je prelomljena u trećem periodu kada Netsi postižu 32 poena, a dopuštaju Phoenix da postigne samo 15. Nije Brooklyn spuštao nogu sa gasa ni u posljednjoj četvrtini, te je prednost Netsa rasla iz minuta u minut. 

Čak osam igrača Brooklyna imali su dvocifren učinak na večerašnjoj utakmici. 

Brook Lopez predvodio je Netse sa 19 poena i šest skokova. KJ Daniels je postigao 16, Trevor Booker 14, Jeremy Lin 13, Quincy Acy i Archie Goodwin po 12, Isaiah Whitehead 11 i Justin Hamilton 10 poena.

U poraženoj ekipi Devin Booker postigao je 28 poena. Marquese Chriss je postigao 23, a Alex Len i Leandro Barbosa po 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi