Toronto izjednačio u seriji protiv Milwaukeeja
Foto: EPA

Pobjeda Raptorsa u Air Canada Centru

Toronto izjednačio u seriji protiv Milwaukeeja

Toronto Raptorsi su u svom Air Canada Centru dočekali Milwaukee Buckse u drugoj utakmici play-off serije i u veoma zanimljivom susretu slavili pobjedu rezultatom 106:100, te na taj način poravnali na 1:1 u pobjedama.

Prva četvrtina je protekla u početnom ispitivanju, pa su se ekipe više puta smjenjivale u vodstvu, a tek u drugom periodu Toronto uspjeva ostvariti osjetniju prednost.

Ipak, na poluvrijeme se odlazi sa samo tri poena prednosti za Raptorse, koji tek polovinom treće četvrtine ubacuju u veću brzinu i u jednom momentu ostvaruju prednost od 13 poena. Ali Bucksi se u ovoj utakmici nisu predavali, ubrzo velikom serijom stižu na četiri razlike, a zatim i na samo poen razlike.

Treća četvrtina je završila rezultatom 84:83 za Toronto, koji u zadjem periodu ponovo dolazi do dvocifrene prednosti, ali se uporni Milwaukee ponovo vraća. 

Igrači Bucksa su pred sami kraj utakice imali šut za izjednačenje pri rezultatu 102:100 za domaćine, ali ovu priliku nisu iskoristili, a Toronto je uspio ostvariti pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio DeMar DeRozan sa 23 poena, kojima je dodao i sedam skokova i tri asistencije, dok je dobru partiju pružio i Kyle Lowry koji je ubacio poen manje, te imao četiri skoka i pet asistencija.

U ekipi Milwaukeeja najbolji je bio Giannis Antetokounmpo koji je upisao 24 poena, 15 skokova i sedam asistencija. Njega je pratio Khris Middleton koji je ubacio 20 poena.

Mirza Teletović je utakmicu u kojoj je odigrao 12 minuta završio bez poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi