Torrens najbolja u Evropi
Pred Torrensovom je velika karijera

FIBA Europe

Torrens najbolja u Evropi

FIBA Europe je objavio da je Alba Torrens izabrana za najbolju mladu košarkašicu Evrope u 2009. godini prema izboru navijača i stručnog žirija. Iza nje su ostale Louice Halvarson iz Švedske i Jelena Milovanović iz Srbije. Prošlogodišnja najbolja mlada igračica Sonja Popović zauzela je četvrto mjesto.

192 centimetra visoka igračica Halcon Avenide pomogla je reprezentaciji Španije da prošlog ljeta osvoji treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Latviji, a Torrensova je imala prosjek 8,8 poena i 4,7 skokova po utakmici.

"Alba je odlična igračica i svojim nastupom na ženskom Eurobasketu prošlog ljeta pokazala je da je velika budućnost ne samo za špansku već i evropsku košarku", rekao je ta Albu Torrens predsjednik FIBA Europe-a George Vassilakopoulos.

"Ona je jedna od najzahvalnijih i najvještijih igračica koje sam vidio u posljednje vrijeme. Ona će svake godine biti samo bolja", rekao je generalni sekretar FIBA Europe-a Nar Zanolin.

Na klupskom planu Torrensova ima također mnogo uspjeha. U dresu Halcon Avenide u Euroligi ima prosjek 8,3 poena, 2, 8 skokova i 2, 6 asistencija po utakmici. Sa svojim klubom je izborila drugi krug Eurolige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.