Trabzonspor najbolji na Memorijalu "Mirza Delibašić"

U finalu Brabzonspor bolji od Turk Telekoma

Trabzonspor najbolji na Memorijalu "Mirza Delibašić"

A. Beganović

Košarkaški klub Trabzonspor, kojeg s klupe prredvodi legendarni Nenad Marković, pobjednik je 11. Memorijalnog turnira "Mirza Delibašić".

Trabzonspor je u finalnoj utakmici savladao prošlogodišnjeg pobjednika Turk Telekom rezultatom 65:57. Odom sa 19, te Kinsey sa 15 poena bili su najefikasniji kod Trabzonspora, dok su Savović sa 10, te Jenkins sa devet poena bili najefikasniji kod Turk Telekoma.

U utakmici za 3. mjesto Charleroi je nadigrao Bosna Royal (93:63). Baron i Schwartz sa po 15, te Massot i Boxley sa po 14 poena bili su najefikasniji kod Charleorija, dok su Fazlić sa 21, te Sijerčić sa 12 poena bili najučinkovitiji kod ekipe iz Sarajeva.

Za igrača koji stilom igre najviše podsjeća na Mirzu Delibašića proglašen je Michael Jerome Jenkins (Turk Telekom), dok je najkorisniji igrač turnira Terence Kinssey iz Trabzonspora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.