Tragikomičan poraz Spursa, Phoenix siguran

Duncan i Mills tragičari

Tragikomičan poraz Spursa, Phoenix siguran

Samo dvije utakmice NBA su bile na rasporedu u noći sa utorka na srijedu, ali uzbuđenja nije nedostajalo.

San Antonio i Detroit odigrali su vrlo zanimljivu utakmicu u kojoj su na kraju uz mnogo sreće slavili gosti. Aktuelni prvaci su već nakon prve četvrtine imali +17, ali se pretnost počela topiti i ušlo se u neizvjestan finiš.

Za dramu su se pobrinuli Duncan i Jennings. Iskusni košarkaš Spursa je početnički pogriješio prilikom izvođenja auta i predao loptu u ruke protivniku. Uslijedio je brz napad i pogodak Jenningsa u posljednjoj sekundi za veliko slavlje gostiju. Konačan rezultat je glasio 104:105 i to je bila čak šesta uzastopna pobjeda za Pistonse.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Drummond sa 20 poena, a slijedili su ga suigrači Augustin s 19 i Monroe sa 17. Ayres je za domaće ubacio 16, a Duncan 15.

Brandon Knight nije bio dovoljan Milwaukeeju da izvuče nešto više od poraza u domaćem ogledu s raspoloženim Phoenixom. Sunsi su protiv Bucksa slavili sa 96:102, a najzaslužniji za to je Morris koji je ubacio 26 poena, baš kao i sa druge strane Knight.

Phoenix je tako stigao do svoje treće uzastopne pobjede s kojom čvrsto drži osmo mjesto Zapada. 

NBA:

San Antonio - Detroit 104:105

Milwaukee - Phoenix 96:102

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti