Trebao je igrati za BiH, a sada se otimaju za njega...

Fantastični DJ Cooper

Trebao je igrati za BiH, a sada se otimaju za njega...

M. Šljivak

DJ Cooper je u ljeto 2014. godine trebao obući dres reprezentacije BiH.

Američki playmaker je stigao u Sarajevo, dobio je bh. pasoš, te je boravio nekoliko dana na pripremama našeg nacionalnog tima.

Međutim, zbog povreda (barem službeno op.a.), Cooper nije obukao dres bh. tima, te smo kvalifikacije za Eurobasket u Francuskoj odradili bez njega.

Prava je šteta što Cooper nije igrao za BiH, jer se radi o zaista fantastičnom košarkašu. Prošle sezone je odigrao odlične role u ruskom Eniseyju, te grčkom velikanu Panathinaikosu. 

Od ove sezone je ponovo u Rusiji. Član je ekipe Krasny Volgograd, gdje je nastavio sa odličnim partijama. Amerikanac blista u Eurocupu i VTB ligi. U oba takmičenja je na double-double prosjecima, te je zainteresovao velike klubove.

Već nekoliko vrhunskih evropskih ekipa se raspituje za njegove usluge. Čini se kako će 26-godišnji košarkaš ponovo na parkete najjačeg evropskog takmičenja, gdje objektivno i pripada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.