Treća pobjeda za Markovića u ACB ligi

Tenerife slavile protiv Joventuta

Treća pobjeda za Markovića u ACB ligi

M. Šljivak

Nenad Marković je sa ekipom Tenerifa upisao treću ovosezonsku pobjedu u ACB ligi. U utakmici 4. kola Tenerife su kao gosti savladali Joventut rezultatom 76:73.

Ekipa bh. stručnjaka je nešto lošije ušla u ovaj meč. Nisu uspijevali da uhvate svoj prepoznatljivi ritam igre i Joventut je to koristio da ode na 13 poena prednosti nakon 10 minuta igre, 26:13.

Održavao je Joventut prednost i tokom druge dionice. Igrali su zaista dobro, zaustavili su glavne protivničke igrače, a na odmor su otišli sa vodstvom od osam razlike, 41:33.

Međutim, u nastavku tim Nenada Markovića pravi preokret. Odigrali su fantastično u finišu treće dionice i preuzimaju prednost na ulasku u posljednju dionicu (56:58).

Od tog trenutka prednost nisu ispuštali. Uspijevali su da odole napadima protivnika i na kraju su došli do pobjede u ovom duelu.

Tenerife je do pobjede vodio Meteusz Ponitka sa 21 poenom, dok je Fran Vasquez dodao 16. Adin Vrabac je igrao četiri minute i nije se upisao u statistiku.

Patrick Richard je kod domaćeg tima upisao 16 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi