Treći poraz Fenerbahcea

BEKO Liga

Treći poraz Fenerbahcea

U utakmicama osamnaestog kola turske Beko lige naši predstavnici nisu imali puno razloga za slavlje. Jedini koji je slavio pobjedu bio je Nihad Izić sa svojim Tofasom, dok su Tanjević, Mršić, Preldžić, Mujezinović i Delić poraženi.

Fenerbahce našeg Bogdna Tanjevića je pretrpio treći ovosezonski poraz. Banvit je bio bolji od istanbulskog kluba sa 79:67. U pobjedi domaćeg tima Lance Williams je upisao 11 poena i 3 skoka, a kod Fenera je Emir Preldžić imao 5 poena, 8 skokova i 6 asistencija.

Haris Mujezinović je upisao 5 poena i 5 skokova u porazu svog Darussafake na gostovanju kod Bornove (77:74), dok je Nihad Izić sa svojim Tofasom slavio u gostima kod Oyak Renaulta (76:58). U redovima Oyaka Nedim Delić se nije upisao u strijelce.

Efes Pilsen je nastavio s pobjedama i protiv Turk Telekoma (80:72), dok je Galatasaray poražen kod Erdemira 76:74. U gostima je slavio i Pinar, protiv Kepeza rezultatom 71:55.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.