Trener Cavsa kaznio Smitha jer je nasjeo na DeRozanovu fintu
Foto: EPA

Nakon što je Cleveland pomeo Toronto u play-offu

Trener Cavsa kaznio Smitha jer je nasjeo na DeRozanovu fintu

Cleveland Cavaliersi su pomeli Toronto Raptorse u polufinalnoj play-off seriji Istočne konferencije. Cavsi su dalje prošli bez poraza, ali košarkaš Clevelanda, JR Smith, će ipak osjetiti "posljedice" serije sa Torontom.

Naime, trener Cavaliersa Tyronn Lue je odlučio kazniti JR Smitha zbog toga što je nasjeo na fintu šuta igrača Raptorsa, DeMara DeRozana. Nakon zadnje utakmice serije Lue je u svlačionici saopštio Smithu da je kažnjen sa "čak" 100 dolara jer je naivno nasjeo na potez protivnika.

Nezvanično, trener Cavsa je imao izazov za JR-a, koji mu je bio dužan dati 100 dolara svaki put kada bi, tokom serije, nasjeo na DeRozanovu fintu i skočio.

Još jedan košarkaš Cavsa, Iman Shumpert, je rekao kako je trener imao ovakav dogovor sa svim igračima Cavaliersa, ali je na kraju odlučio kaznu naplatiti samo od JR Smitha.

Stotinu dolara sigurno neće naškoditi Smithu koji je samo ove sezone zaradio 12.8 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi