Trener Cavsa: Teže je braniti akcije Bostona nego Warriorsa
Foto: EPA

Tyronn Lue pred šestu utakmicu sa Celticsima

Trener Cavsa: Teže je braniti akcije Bostona nego Warriorsa

Cleveland Cavaliersi i Boston Celticsi odmjeravaju snage u finalnoj seriji Istočne konferencije, a trenutno je u seriji 3-1 u korist Cavaliersa.

Ipak, i bez povrijeđenog Isaiaha Thomasa, Celticsi su uspjeli iznenaditi Cavse u trećoj utakmici serije i slaviti nakon velikog preokreta. I u četvrtom susretu je ekipa Bostona igrala odlično u prvom poluvremenu da bi se Cavsi "probudili" u drugom i došli do sigurne pobjede.

A u najavi pete utakmice serije, u kojoj Cavsi imaju priliku pobjedom proći u NBA finale u kojem ih čekaju Warriorsi, govorio je i trener ekipe iz Clevelanda Tyronn Lue, te istakao da izuzetno poštuje ekipu Celticsa.

"Ne razmišljam o Warriorsima. Fokusirani smo samo na Boston. Zbog načina njihove igre, za mene je teže odbraniti se protiv njih nego protiv Golden Statea. Pogotovo kada se u obzir uzmu njihove akcije i činjenica koliko trče njihovi igrači. Potpuno su različiti", izjavio je trener Cavaliersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi