Trener Denvera 'opleo' po Jokiću: Šteti i sebi i ekipi

Malone ga nije štedio

Trener Denvera 'opleo' po Jokiću: Šteti i sebi i ekipi

Trener Denver Nuggetsa Michael Malone dao je izjavu u kojoj nimalo nije štedio srbijanskog košarkaša Nikolu Jokića.

Denver je sinoć poražen od Atlante sa 109:108 iako je bio na pragu pobjede, a Malone jednog od glavnih krivaca za izgubljenu utakmicu vidi u Jokiću, koji je rano ušao u problem s ličnim greškama.

"Jokić mora da bude pametniji, ali i da uči. Prečesto ulazi u probleme s ličnim greškama, a na onim utakmicama na kojim nema takvih problema uvijek bude blizu triple-doublea. Ovako šteti i sebi, ali i timu", rekao je Malone, te dodao:

"Previše je dobar da bi sjedio na klupi. Igramo mnogo akcija preko njega i potreban nam je na terenu".

Malone je prokomentarisao i na detalj kada je Jokić dobio šestu ličnu grešku, a on tehničku.

"Ta tehnička je uticala na utakmicu. Izvinio sam se timu, nisam shvatio da je ono što sam rekao nešto zbog čega se dobije tehnička. Po meni je to smiješna odluka, posebno kada se uzme u obzir trenutak i rezultat utakmice".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi