Trener Jimmyja Butlera: Generalni menadžer Bullsa je lažov
Foto: EPA

'Upoznao sam dilere droge moralnije od njega'

Trener Jimmyja Butlera: Generalni menadžer Bullsa je lažov

Jimmy Butler je uoči sinoćnjeg NBA drafta trejdovan iz Chicago Bullsa u Minnesota Timberwolvese u zamjenu za Zacha LaVinea, Krisa Dunna i 7. pick drafta, Laurija Markkanena. Ovaj trejd, odnosno, način na koji je do njega došlo nije "legao" ni Butleru, ali ni njegovom osobnom treneru Travelleu Gainesu.

"Upoznao sam dilere droge sa višim moralnim principima od generalnog menadžera Chicaga. On je lažov i to svi znaju", napisao je, između ostalog, na svom Twitteru Butlerov trener.

Nedugo nakon toga se oglasio i sam Butler i poručio da on ne stoji iza ove izjave:

"Ja ne kontrolišem šta on govori. Razgovarat ćemo o tome poslije, ali ja ne mogu kontrolisati šta on postavlja na društvenim mrežama. Nemam pravo govoriti mu šta može raditi", prokomentarisao je Butler izjavu Gainesa, ali istakao da i sam smatra da se trejd mogao realizovati na drugačiji način, odnosno da su ga u klubu mogli na vrijeme obavijestiti o istom.

"Ludo je jer vas to podsjeti na to o kakvom se biznisu ovdje radi. NIsam ljut, samo mi se ne sviđa način na koji su stvari odrađene", istakao je Butler, novi košarkaš Minnesote.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi