Trener Slovenije: Imamo velike šanse da osvojimo prvenstvo
EPA

Pomoćnik Kokoškova Rado Trifunović

Trener Slovenije: Imamo velike šanse da osvojimo prvenstvo

E. Ganibegović

Pomoćnik Aleksandra Kokoškova na klupi reprezentacije Slovenije Rado Trifunović, tvrdi da imaju veliku šansu u večerašnjem finalu.

Finalna utakmica na Eurobasketu se igra večeras od 20:30 sato u Sinan Erdem Domu.

"Ne želim da zvučim bahato, ali imamo velike šanse da večeras slavimo i osvojimo prvenstvo. Ekipa je fantastična, puna energije koja će biti možda i presudna", rekao je Trifunović.

Trifunović, kao jednog od bitnih igrača Srbije, navodi Vladimiria Lučića.

"Srbija ima izuzetno disciplinovan tim koji je agresivan u odbrani, ali možemo da se nosimo s tim pomoću brze igre i kontranapada. Slični su Španiji, ali još jači u odbrani. Glavni igrač je Bogdanović koji vuče sve konce u igri i oko koga se vrti agresivna realizacija. Marjanović je, posebno u posljednjoj utakmici, sjajno koristio svoju visinu, a onda dijelio asistencije. Lučić je tihi radnik koji je uvijek na pravom mjestu i radi stvari koje ostali igrači ne mogu. Uvijek je ispod koša, skače u napadu, uvijek aktivan. Njegova statistika govori koliko doprinosi svojoj ekipi", poručio je asistent Kokoškova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi