Trener Toronta o LeBronu: Moji igrači mu se vjerovatno dive
Foto: EPA

Ovo mu se dešavalo i sa Michaelom Jordanom

Trener Toronta o LeBronu: Moji igrači mu se vjerovatno dive

LeBron James je u prvoj utakmici play-off serije protiv Toronta još jednom pokazao o kakvom se igraču radi. James je zakucavao, šutirao trojke i razigravao, i na taj način predvodio ekipu Cavaliersa do pobjede.

Nakon utakmice novinari su pitali trenera Raptorsa, Dwanea Caseyja, da li možda njegovi igrači osjećaju dozu strahopoštovanja prema Jamesu, ili mu se možda dive, pa zbog toga pružaju slabe partije.

Casey je odgovorio da je i to moguće, te da je već jednom vidio nešto slično, u vrijeme kada je bio pomoćni trener Seattle Supersonicsa koji su igrali protiv Bullsa i velikog Michaela Jordana.

"Tada smo morali govoriti Garyju Paytonu i ostalim momcima da je i on samo čovjek kao i oni. Ja mislim da je to normalno, da je u ljudskoj prirodi diviti se igračima poput Jordana", izjavio je Casey.

"Trenirao sam ekipe protiv Magica Johnsona, protiv Jordana, svi ti momci su čuda prirode. Ni LeBron nije drugačiji od njih...ne možete zaustaviti takvog igrača, on ima dobre saigrače, a dobar je razigravač i dobro anticipira", dodao je Casey.

Istakao je terner Raptorsa i da će njegova ekipa morati igrati na mnogo većem nivou nego u prvoj utakmici ukoliko žele namučiti Cavse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi